4a edició del Divendres Verd organitzat per la Xarxa Comerç de Cardedeu: Moltes gràcies!!

Un any més, la Xarxa Comerç Cardedeu presenta el Divendres Verd, un dia per celebrar i creure en el comerç local i en la importància del lligam de comerços, serveis i restaurants del poble.

El Divendres Verd va néixer el 2020 per reivindicar i fer consciència de la importància de cuidar el teixit empresarial local enfront d’una gran campanya comercial i mediàtica com és el Black Friday. La gran majoria de petits comerços locals no poden sumar-se al carro dels grans descomptes donat que les condicions per obrir la persiana cada dia no són comparables a les de les grans cadenes ni els grans negocis de venda online .

Aquest 2023 la Xarxa enfoca el seu Divendres Verd amb una acció d’agraïment i un missatge molt clar: “Moltes gràcies”. Volen fer un agraïment a la clientela de Cardedeu i rodalies pel seu recolzament i confiança, per fer un consum conscient i de proximitat, per créixer al seu costat i per donar vida als carrers.

Com sempre es diu, el futur del comerç de Cardedeu és cosa de tots. A la vegada, també ho és el seu passat i el seu present. I és per això, que sense la gent que dona vida a tots els nostres negocis no seriem on som avui.

Per aquest Divendres Verd han dissenyat una campanya on posen cara als comerços associats a la Xarxa Comerç Cardedeu. Ells i la clientela son els protagonistes del dia a dia als carrers del nostre poble. Al mateix temps, a través de les xarxes socials, han publicat diferents missatges gravats per ells mateixos cap a la seva clientela.

També han creat l’”Intercanvi de Recompenses”, una acció que vol premiar tothom que compri aquests dies als comerços participants. En fer-ho, podran escollir a l’atzar una recompensa per bescanviar en un altre comerç participant. Aquestes recompenses son descomptes o detalls que es podran aconseguir i bescanviar del 20 al 30 de novembre.

Els comerços participants a l’Intercanvi de recompenses són: Agent d’assegurances Carla Pitarch, Agora, Artijoc, Autoreparacions Torras, Biopompas Cardedeu, Casa Arteu, Cotons, Farmàcia Cinta Forés, Gemma Complements, Jordi Pruna Estudi Fotogràfic, Lubulona , Moments de Patchwork, Pastisseria Sant Llehi, Perruqueria Mireia, Antic Casino Cardedeu i Sistres.

Des de la Xarxa Comerç Cardedeu, i amb el suport del CSETC – Ajuntament de Cardedeu segueixen treballant pel comerç local i per posar-lo en valor, creant accions de dinamització als carrers, defensant els interessos del petit comerç i recolzant el teixit comercial en el seu dia a dia.

El comerç t’espera

L’Ajuntament de Cardedeu dona suport  a la campanya institucional per promocionar el comerç urbà i reforçar els seus valors que ha endegat la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Comerç, i del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), del Departament d’Empresa i Treball.

Sota el lema “El comerç t’espera” la campanya posa en valor el model de comerç de proximitat. Anar de compres no és només anar de compres, és  gaudir del sol a la cara, de creuar mirades pel carrer, d’enamorar-se perdudament d’un vestit o de passejar sense rumb pels nostres pobles i ciutats.

La campanya mostra persones que compren, persones que venen, persones que viuen i que conviuen. Es tracta una campanya analògica per comunicar una experiència analògica.

La campanya s’articula a través de diferents formats i suports de comunicació tant gràfics, audiovisuals, com digitals. Una campanya integral que serà present a la televisió, a la premsa escrita, a la ràdio, a mitjans digitals i exteriors.

 

 

 

Tallers informatius sobre reducció de residus i envasos d’un sol ús en el comerç

Des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb Rezero, s’organitzen dos tallers formatius envers la reducció de residus i els envasos d’un sol ús en el comerç.

Les sessions s’estructuren en els següents continguts:

  • Introducció a la problemàtica de la generació de residus en el model actual de consum i beneficis de la prevenció de residus.
  • Introducció al marc normatiu i la seva implicació en el comerç.
  • Presentació de bones pràctiques i alternatives per impulsar un consum més sostenible i més conscient.
  • Dinàmica participativa per compartir coneixement.

Els tallers tenen una durada de 90 minuts, en format virtual:

  • Taller per a comerços de productes alimentaris. Dimarts, 28 de novembre de 2023, de 15h a 16.30h.
  • Taller per a comerços de productes no alimentaris. Dijous, 30 de novembre de 2023, de 15h a 16.30h.

 

Inscripció al següent enllaç

Consum responsable i “Black Friday”

L’anomenat “Black Friday” o Divendres Negre és una campanya comercial importada dels Estats Units, coneguda com el dia que inaugura la temporada de compres nadalenques amb promocions sobretot als grans comerços i magatzems. Generalment cau el quart divendres de novembre, enguany el 24 d’aquest mes.  

Per tal de preveure les irregularitats que es troben sovint en les ofertes dels productes, recomanem:

  • Assegureu-vos que al costat del preu rebaixat apareix l’original o el percentatge de rebaixa: si no és així, per molt que us diguin, és molt possible que no estigui rebaixat.
  • Informeu-vos de la política de pagament, canvis i devolucions de la botiga. Si hi ha algun canvi en la política de l’establiment durant la campanya de Black Friday han d’avisar-vos d’això. Si compreu per Internet, teniu 14 dies per a retornar el producte si no us convenç. Si compreu en una botiga física, tingueu en compte que no estan obligats a canviar-vos el producte, tret que estigui defectuós.
  • Comproveu, quan compreu en línia, que sigui en llocs que us ofereixin garantia: cada vegada es fan més transaccions per Internet, i encara que els usuaris estan en general satisfets amb les compres en línia segueixen existint riscos desconeguts.
  • Conserveu el tiquet o la factura: és la vostra prova per a qualsevol reclamació. Recordeu, el producte que compreu ha de tenir la mateixa qualitat i comptar amb la mateixa garantia que si el compressiu fora del període promocional.
  • Davant qualsevol problema demaneu el full de reclamacions.

També hi ha alternatives al Black Friday que aposten per un consum conscient i sostenible. Us posem uns exemples:

  • Giving Tuesday, un moviment global que proposa dedicar un dimarts a tot el món (enguany, el 28 de novembre) a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat) o objectes de segona mà. És a dir, a col·laborar amb causes socials.
  • Dia Mundial Sense Compres (Buy Nothing Day) és una jornada de protesta en la qual es convida a tota la població a no consumir cap mena de productes durant el Black Friday, amb la finalitat de denunciar l’actual model de producció i consum i promoure models alternatius.
  • Green Friday que va néixer en 2015 com una campanya ecològica mundial impulsada per representants de la Comissió Europea i altres organitzacions mundials en resposta al “consumisme desenfrenat” del Black Friday. En aquest cas, la intenció no és desactivar les compres, sinó fomentar un consum responsable.

En definitiva, per a fer un consum responsable, evita les compres compulsives. És millor preparar per endavant una llista de desitjos segons necessitats i el que pots arribar a gastar. I recordeu que la compra al comerç local i de proximitat és sempre l’opció més sostenible a nivell ecològic, social i econòmic.

Si teniu qualsevol incidència, adreceu-vos a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), demanant cita prèvia.

 

OMIC – Cardedeu

omic@cardedeu.cat

telf: 93 844 43 02

 

Nou Programa per a la contractació laboral de persones en situació de major vulnerabilitat

Aquesta convocatòria té per objecte incentivar la contractació laboral de persones aturades en situació de major vulnerabilitat, mitjançant una subvenció a les empreses contractants amb la finalitat de fomentar la creació d’ocupació estable i a jornada completa.

Seran subvencionables les despeses salarials i de Seguretat Social a càrrec de l’entitat beneficiària dels contractes indefinits subscrits amb persones que compleixin els requisits d’aquesta convocatòria, durant un màxim de 12 mesos.

A més: 

  • Els contractes han de ser a jornada completa.
  • Els contractes subvencionables s’han de subscriure en les categories professionals 3 a 11.
  • Els contractes han de tenir el centre de treball ubicat a Catalunya.

Entitats beneficiàries

Poden participar les entitats següents amb establiment operatiu a qualsevol territori de Catalunya:

  • Les entitats sense ànim de lucre, incloses les associacions i fundacions.
  • Les cooperatives de treball associat.
  • Les persones físiques o jurídiques privades i les comunitats de béns amb capacitat per subscriure, com a empresàries, un contracte de treball.
  • Les corporacions de dret públic.

Persones destinatàries

  • Persones en situació de desocupació de 45 anys o més.
  • Persones desocupades de llarga durada de 30 anys o més.
  • Persones desocupades migrades d’origen extracomunitari de 30 anys o més.
  • Dones desocupades de 30 anys o més en situació de vulnerabilitat, que compleixin un o més dels requisits següents:
    1. Dones destinatàries de la renda garantida de ciutadania.
    2. Dones en situació de violència masclista.
    3. Dones que siguin mares de famílies monoparentals. Aquest requisit es pot acreditar mitjançant la presentació del carnet de família monoparental.
    4. Dones amb situació de discapacitat reconeguda legalment.
    5. Dones desocupades no perceptores de prestació per desocupació.

Termini de presentació de sol·licituds

Des del 3 de novembre 2023 fins al 29 de desembre del 2023, a les 15 hores.

Termini de les accions

Més informació

Programa per a la contractació laboral de persones en situació de major vulnerabilitat. Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (gencat.cat)