La intel·ligència artificial, protagonista de la 13a Nit de l’Emprenedoria

La cita, adreçada a empreses, emprenedores i professionals, tindrà lloc el dia 20 d’octubre, a les 18 h, al Teatre Auditori Cardedeu

La intel·ligència artificial està revolucionant els negocis. Vuit de cada deu empreses està experimentant amb noves eines tecnològiques i el 98 % considera que la intel·ligència artificial tindrà un rol important en les estratègies de negoci en els pròxims anys.

“La intel·ligència artificial aplicada als negocis. Tendències, eines i noves competències” és el títol de la 13a Nit de l’Emprenedoria, que organitza el Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (CSETC) i que tindrà lloc el proper divendres, 20 d’octubre, al Teatre Auditori Cardedeu.

La sessió constarà d’una taula rodona, de 18 a 20 h, que comptarà amb els següents ponents:

  • Santiago Dopazo, fundador de Xr-dreams parlarà sobre el concepte de la intel·ligència artificial i en quins àmbits pot ser-ne útil.
  • Sergi López, soci i co-gerent d’Àgora, on estan duent a terme un projecte en intel·ligència artificial per optimitzar processos i millorar servei als clients.
  • Cai Felip, fundador d’Union Avatars, compartirà el seu projecte i l’ús que en fan de la intel·ligència artificial.
  • Jordi Secall, fundador de Guspirah!, productora de continguts digitals, reflexionarà sobre si la intel·ligència artificial pot ser una amenaça o una oportunitat per al sector de la comunicació digital -i no digital-.

Tot seguit, hi haurà un pica – pica networking a peu dret.

La Nit de l’Emprenedoria és un espai de trobada obert i interactiu perquè persones empresàries, emprenedores i professionals comparteixin i intercanviïn les seves experiències, coneixements i inquietuds.

 

Les inscripcions ja són obertes – Inscripcions

Adeu a les canyetes de plàstic

Des el mes de juliol estan prohibits els productes d’un sol ús a tota la Unió Europea. Els productes de plàstic d’un sol ús que compten amb alternatives assequibles sense plàstic al mercat estan prohibits vendre’ls a partir d’avui. Això inclou varetes de cotó per a les orelles, coberts, plats i palletes, entre altres. La mesura arriba després de la prohibició de les bosses de plàstic vigent des de l’1 de gener.

També queda prohibit qualsevol producte que es fabriqui amb plàstic oxodegradable i els cosmètics i detergents que tinguin microplàstics afegits intencionadament. Els plàstics oxodegradables són un material que es degrada en aparença, però en persisteixen petites partícules en suspensió. Aquestes partícules son nocives per la salut i contaminen el medi ambient. La mesura arriba després de la prohibició de les bosses de plàstic vigent des de l’1 de gener d’enguany. L’objectiu és limitar dràsticament l’ús de plàstic d’un sol ús a Europa i fomentar la reducció del consum d’aquests productes i la prevenció d’escombraries.

La Unió Europea marca les directrius sobre l’ús dels productes de plàstic per tenir una aplicació uniforme arreu d’Europa. Ara una gran part es retiren dràsticament de la comercialització i a d’altres es limitarà la distribució. El govern permetrà que els estocs de productes de plàstic d’un sol ús que ja estan en els comerços es puguin vendre fins a exhaurir-ne existències, però no se’n poden fer reposicions. D’altra banda, certs productes com aparells de pesca, compreses, tampons, envasos de begudes i aliments per al consum immediat o filtres de tabac estaran disponibles, però s’aplicaran mesures per reduir-ne l’ús.

Però, a més, a partir del 2023, els gots de plàstic i les tapes dels cafès per emportar-se, o les capses del menjar per endur-se de les botigues, també s’hauran de pagar. L’objectiu final és impedir-ne i reduir-ne l’ús. La data límit és el 2030, i l’objectiu, potenciar el reciclatge. Fent obligatòria la recollida selectiva, però també limitant l’ús de plàstics i microplàstics en sectors com la construcció, l’agroalimentació, els béns de consum i el turisme, entre d’altres.

La Comissió Europea també s’ha marcat com a objectiu reduir les deixalles marines de productes de plàstic i promoure la transició cap a una economia circular amb models, productes i materials de negoci innovadors i sostenibles.

 

OMIC – Cardedeu

omic@cardedeu.cat

telf: 93 844 43 02